SHAKTIN PYÖRTEISSÄ / 5vk
Seuraavan kerran syksyllä 2022
Loma- ja arkijoogat kertaheitolla pakettiin? Kätevä online-kurssi kulkee mukanasi vaikka puhelimessa. Paikka, aikataulut, sää eikä mikään muukaan voi estää säännöllistä harjoitteluasi ja uuden oppimistasi, kun nettijooga on koko ajan käden ulottuvilla.
…ja miten?
Neljän viikon kurssilla jokainen viikko on omistettu yhdelle jumalattarelle. Käymme läpi syklin metafysiikan: Aloitat luomisen nollatilasta ja “Saraswatin siemenestä”. Etenet kohti täydellä voimalla kukoistukseen aukeavaa Lakshmia. Siirryt siitä konfliktin keittymiseen ja Durgan voimankäyttöä vaativaan ratkaisuun. Sen jälkeen ohjaudut kiehumispisteestä takaisin miltei kuolemankaltaiseen syvään pysähtyneisyyteen ja rauhaan; Kaliin.
Osallistujana opit, kuinka tämän päivän joogi ja yogini voi hyödyntää tavalla tantran, joogan ja hindulaisuuden jumalatar-hahmoja myös omaan, arkiseen arkkityyppityöskentelyynsä. Saat viikottain tehtäviä, joiden avulla tietoinen ja alitajuinen “shaktin tutkimisesi” jatkuu myös maton ulkopuolella.
Saat joka viikko 3 erillistä videota: Ensin 20-minuuttisen, täyttä tavaraa olevan luennon kyseisen viikon jumalatteresta. Kuulet mytologiaa, sekä tantra- ja hinduperinteen sekä modernin tutkimuksen tietoa kulloinkin käsiteltävästä shaktin ulottuvuudesta.
Luentoa seuraa dynaamisen asanaharjoittelun haastava masterclass, joka kutoo edeltävän luennon teemat osaksi asanaharjoitusta. Treenaaja liikkuu shaktiflowssa läpi luovan tarinoiden ja koreografian kudelman, jossa harjoittaja manifestoituu hetkeksi tuon tarinan päähenkilöksi itsekseen.
Joka viikon lopuksi harjoittelet jokaisen jumalattaren mantrojen ja mudrien äärellä n. 20 minuutin syvän harjoituksen, joka ytimöittää viikon opit tantran vahvimpien työkalujen, äänen ja energian liikuttamisen ääreen.
Mitä?
Tällä kurssilla tarkastellaan alkujaan tantran esittelemää “shaktin” käsitettä (joka käännetään usein voimaksi tai feminiinienergiaksi). Hindulaisuus jalosti tästä ideasta myöhemmin oman, nykyisin tantraa tunnetumman jumalatarpantheoninsa. Feminiinin historia joogassa on kompleksinen - naishahmot olivat paitsiossa joogasta aina tantran nousuun ja shaktikulttien syntymiseen saakka. Senkin jälkeen nainen oli usein enemmän rituaalin objekti kuin toiminnan subjekti. Jumalatarkulttien nousu ei ole siis korreloinut millään tavalla naisten voimaantumisen kanssa – kuten ilmiötä monesti modernissa lännessä tulkitaan. On siis hyvä muistaa, että Intian historiassa jumalattarien suosio ei ole valitettavasti liittynyt mitenkään naisten sosio-ekonomisen tai uskonnollisen aseman kohenemiseen. Sellainen tulkinta ei tee oikeutta hindulaisuuden tai joogan historialle.
Tällä kurssilla emme kuitenkaan tutki niinkään joogan historiaa kuin neljän jumalattaren kautta sitä, miten ne voisivat tulkkiintua tämän päivän suomalaisen hathajoogin arjessa ja psyykeessä. Kurssi sopii ihan yhtä hyvin miehille kuin naisillekin, sillä käsittelemme universaaleja teemoja.
Tervetuloa imeytymään mukaan shaktin villeihin pyörteisiin,
Mia Jokiniva
Kenelle?
Tämä kurssi sopii joogatekniikan puolesta jo hieman pidempään jooganneelle, sillä ihan perusasioista ei anneta enää asanan tai pranayaman suhteen harjoitusohjeita. Toki voit osallistua mukaan, mikäli hyväksyt sen, että lähtökohtana on haastavahkon asana tarjoaminen siitä kiinnostuneille ja osaat jättää väliin mahdollisesti sinulle turhan vaativat jutut. Filosofiaosioissa käsittelemme moniulotteisia ja vahvoja henkiseen kasvuun teemoja, jotka antavat paljon pohdiskeltavaa ja oman joogan kehittämisen mahdollisuuksia kaikille osallistujille. Mantraamiseen ja mudraamiseen voivat totta kai osallistua ihan kaikki.
Hinta?
Peruutus-
ehdot?
Opettaja?
12 videon ja 8 tunnin opintokokonaisuus maksaa 79€ sis alv. 24%. Tällä hinnalla koko kevääsi on uutta inspiraatiota ja syvää joogasukellusta täynnään. Sinulla on materiaalien rajaton käyttöoikeus verkkovalmennuksen aikana, ja voit palata tekemään harjoitteita niin monta kertaa viikossa kuin tahdot, mutta et voi ladata materiaaleja omaksesi. Jos näin olisi, täytyisi kurssin hinnan olla huomattavasti korkeampi, ja haluamme säilyttää uniikit opit kaikkien saavutettavissa.
Kun kerran valitset osallistua verkkovalmennukseen ja maksaa sen, sinulla ei ole mahdollisuutta rahapalautukseen. Harmi kyllä ei edes silloin, jos sairastut. Materiaalit ovat 26.4. saakka käytössäsi, joten toivomme, että ehdit saada niistä ilon moninkertaisesti irti tässä ajassa. Päätät ihan itse, kuinka paljon treenaat! Olet lämpimästi tervetullut mukaan vavisuttavalle ja voimaannuttavalle matkalle jumalatar-arkkityyppeihin.
Mia Jokiniva on Villa Mandalan retriittikeskuksen perustaja ja sisältöjohtaja (sekä pitkään toimineen joogastudio Urban Mandalan perustaja). Mia on myös VTM, tietokirjailija ja stressinhallintaan erikoistunut yrityscoach. Hän on työskennellyt ammattilaisena joogan, tanssin ja ryhmäliikunnan parissa lähes 20 vuotta, ja kouluttautunut pitkälle yksilöllisen, teknisen ja anatomisen ohjaamisen perusteisiin myös joogan ulkopuolella. Muiden liikunta-alan opintojen ohella Mialla on useita eri suuntauksien joogaopettajan koulutuksia (vinyasa flowsta, yinistä, restoratiivisesta joogasta, astanga- ja iyengar-vaikutteiden fuusiosta (Richard Freeman), body-mind centering- vaikutteisesta embodied flowsta ja joogaterapiasta.
Mia on myös shamanismiin ja parantamisrituaaleihin erikoistunut kulttuuriantropologi (Helsingin yliopisto/2005), ja on opiskellut maisteritutkinnon jälkeen ja jatkoksi Suomessa sekä ulkomailla eri yliopistoissa ja ulkomaisissa yksityisissä joogakouluissa vuodesta 2014 alkaen hindu-, tantra- ja buddhistista filosofiaa, (läntistä) filosofiaa, sanskriittia, ravitsemustiedettä ja liikuntalääketiedettä. Mia on perustanut myös Skandinavian ensimmäisen joogan ammattilaisille suunnatun joogatapahtuman Karmakiller Yoga Festivalin.
Mian käsistä on valmistunut jo lähes 200 hathan, vinyasa flown ja yinjoogan (+TCM) joogaopettajaa. Mia on itse ikuinen, intohimoinen opiskelija, joka lisäkouluttautuu joogan ja joogafilosofian koulutuksissa jatkuvasti ympäri maailmaa.